Prikcentrum 1200 300

Scire est Mensurare

Scire est Mensurare of Weten is Meten omvat in één zin de visie van Klinisch Laboratorium Maenhout. Dagelijks voert Labo Maenhout meer dan 5000 laboratoriumanalyses uit voor de eerstelijns gezondheidszorg.

De medewerkers van Labo Maenhout zijn zich bewust van de impact van laboresultaten bij de aanpak van diagnostische probleemstellingen en bij de opvolging van patiënten. Daarom staat ons team steeds paraat voor advies en dragen wij snelle, kwaliteitsvolle service hoog in het vaandel.

Labo Maenhout streeft naar een levering binnen afgesproken termijn van correcte klinisch-biologische resultaten, getoetst aan internationale kwaliteitsstandaarden, door het aanbieden van ondersteunende diensten, zowel inhoudelijk (advies bij het aanvragen van testen en bij interpretatie ervan) als logistiek (ophalen van stalen, bloedafnames), dit alles gedragen door een open communicatie.

Kwaliteit primeert

Belangrijk hierin is dat Labo Maenhout investeert in kwaliteit volgens (inter)nationale standaarden (Kwaliteitsrichtlijn Klinisch biologie, ISO 15189, ISO 17025), zonder aan dagdagelijkse kwalitatieve service in te boeten. Lees hier meer over wat wij doen voor onze kwaliteit te garanderen.

Lees verder

Ons team van experten

Vooraleer een eindresultaat af te leveren, doet Labo Maenhout beroep op een team van experten. De analyses worden zorgvuldig uitgevoerd door erkende medische laboratorium technologen. De eindverantwoordelijkheid voor het resultaat en de kwaliteit ervan ligt bij de klinisch biologen.

Lees verder

Historiek

Klinisch laboratorium Maenhout werd opgericht op 1 maart 1979 door Apr. Bioloog Patrick Maenhout.

Lees verder